BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

En İyi Animasyon dalında Oscar adayı Prenses Kaguya Masalı, En İyi Film dahil dört Oscar ödüllü Birdman, Quentin Tarantino senaryosu Çılgın Romantik ve Hitchcock’un en iyilerinden 39 Basamak DVD raflarındaki yerini aldı. Dördü de birbirinden iyi olan filmleri sizin için özetledik. İyi seyirler.

DVD

Ev Sineması: Prenses Kaguya Masalı, Birdman, Çılgın Romantik, 39 Basamak

En İyi Animasyon dalında Oscar adayı Prenses Kaguya Masalı, En İyi Film dahil dört Oscar ödüllü Birdman, Quentin Tarantino senaryosu Çılgın Romantik ve Hitchcock’un en iyilerinden 39 Basamak DVD raflarındaki yerini aldı. Dördü de birbirinden iyi olan filmleri sizin için özetledik. İyi seyirler.

7

En İyi Animasyon dalında Oscar adayı Prenses Kaguya Masalı, En İyi Film dahil dört Oscar ödüllü Birdman, Quentin Tarantino senaryosu Çılgın Romantik ve Hitchcock’un en iyilerinden 39 Basamak DVD raflarındaki yerini aldı. Dördü de birbirinden iyi olan filmleri sizin için özetledik. İyi seyirler.

serkan-cellik Serkan Çellik

PRENSES KAGUYA MASALI

Emektar bir oduncu bambu filizleri arasında parmak kadar bir canlı bulur ve cennetten gönderildiğini düşündüğü bu minik bedeni eve götürür. Önce bir bebeğe dönüşür sonra da insanüstü hızla büyüyerek Kaguya adını alır. Işık saçan güzelliğiyle Prenses Kaguya. Oduncu köyde büyümesini istemediği kızı ormanda bulduğu altınları kullanarak şehre taşır ancak doğadan uzaklaşan Kaguya mutsuzluğa sürüklenir.

qk4ofhflq9fep8pow7dw

Bir Japon efsanesinden esinlenen Isao Takahata‘nın Stüdyo Ghibli bünyesindeki son filmi Prenses Kaguya Masalı o kadar uzun sürede hazırlandı ki; Hayao Miyazaki, meslektaşının filmi bitirmek istemediğini düşündüğünü ifade etti. Ne var ki beklendiğine değdi. İki usta da son filmlerini aynı yıl gösterdi.

kayuga3

Kızı için en iyisini isteyen bir babayla, maddi zevklerden haz etmeyen kızının çatışması olarak özetlenebilecek omurga; doğa sevgisi, çocukluk, saflık ve masumiyet gibi güzel giysilere sarılmış. Çeşitli para, makam ve unvan hırslarıysa hikayenin karanlık yüzü. Kuşak çatışması, gelenekler ve en çok da doğa üzerine bir öykü bu. Bir baba-kız filmi. Doğasından koparılıp çürümeye bırakılan Prenses Kaguya’nın hüzünlü öyküsü.

Babası Kaguya’nın tahtını yapsa da bahtını yapamıyor deyim yerindeyse. Soylu ve zengin talipler kapıda kuyruk olsa da kimse anlayamıyor Kaguya’nın ne istediğini. Günümüzde de karşılığı olan her devre uygun çatışmalar, göz alıcı çizimler ve huzur veren müziklerle akıp gidiyor.

Özel Seçenekler: Filmin fragmanı, fotoğraf galerisi, Türkçe menü, dublaj ve altyazı mevcut.

kaguyaPrenses Kaguya Masalı (Kaguyahime no monogatari)

Yönetmen: Isao Takahata

Senaryo: Isao Takahata, Riko Sakaguchi

Oyuncular: Aki Asakura, Kengo Kôra

2013 / Japonya / 132 dk.

Şirket: Bir Film

 

BIRDMAN VEYA (CAHİLLİĞİN UMULMAYAN ERDEMİ)

Riggan iyi oyuncu olmayı hayal edip Birdman adlı üç süper kahraman filmiyle para kazanarak kariyerini arzusu dışında yollara vurmuş bir aktördür. Dördüncü filmi reddedeli yirmi sene olmuş, parasız ve modası geçmiş halde ve ününden kırıntılar kalmışken; iyi bir oyuncu olduğunu kanıtlama uğruna her şeyini bir Broadway temsiline yatırır.

2

Birdman gözünüzü kırptığınız için kendinizi suçlayabileceğiniz bir kurguya sahip. Hiç kesme yokmuş gibi. Elbette var ancak seyirci fark etmesin diye harcanan çaba olağanüstü. Sonuç, önünde saygıyla eğilecek kadar iyi. Öyküye getirdiği dinamizm ve davulların yükselttiği tansiyona katkısı heyecan verici. Tüm öğeler uyum içinde ve plan tıkır tıkır işliyor. Kurgu böyle olmasaydı, senaryo böyle yazılmasaydı, müzik böyle kullanılmasaydı, oyuncular kusursuz olmasaydı, ekipten biri cesaretini kaybetseydi; bacaklardan biri aksasaydı Birdman olmazdı. Mutlaka görülmeli.

Özel Seçenekler: Birdman: All-Access standart bir yapım belgeseli (32’07″). Ayrıca Türkçe dublaj ve altyazı mevcut.

birdmanBirdman veya (Cahilliğin Umulmayan Erdemi) – Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ingorance)

Yönetmen: Alejandro Gonzáles Iñárritu

Senaryo: Alejandro Gonzáles Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo, Raymond Carver(oyun)

Oyuncular: Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton

2014 / ABD / 114 dk.

Şirket: Bir Film (Fox)

 

ÇILGIN ROMANTİK (Uzatılmış Versiyon)

Bir kadından hoşlanırsın ve dünyan alt üst olur. Clarence da hayatında ilk kez bir kadından hoşlanır, dört günlük seks işçisi Alabama’dan. Çok geçmeden başını belaya sokar ve dünyası alt üst olur.

1993 tarihli Çılgın Romantik Tony Scott‘un en iyi filmlerinden. Quentin Tarantino‘nun Rezervuar Köpekleri ve Ucuz Roman ile aynı yıllara denk gelen senaryosu tutkulu, seksi ve deli dolu. Harika diyaloglar, heyecanlı bir akış ve bağ kurulabilen karakterlerle dolu. Sıradan bir erkeğin fevri davranışları ve ilk görüşte aşkın getirdiği gözü karalıkla yaptıkları üzerinden polise, mafyaya ve Hollywood‘a çomak sokan Tarantino‘nun tüm alt metinlerini bir arada görmek mümkün.

8

Zamana yenilmemiş bu romantik macerada yan rollerde Brad Pitt, Christopher Walken, Val Kilmer, Gary Oldman, Samuel L. Jackson ve James Gandolfini gibi isimlerin 22 sene önceki hallerini görmek de ayrıca keyif verici.

Özel Seçenekler: Türkçe menü, altyazı ve filmin fragmanı.

çılgınromantikÇılgın Romantik (True Romance)

Yönetmen: Tony Scott

Senaryo: Quentin Tarantino

Oyuncular: Christian Slater, Patricia Arquette, Dennis Hopper

1993 / ABD-Fransa / 115 dk.

Şirket: As Sanat (Tepe)

 

39 BASAMAK

“Sıradan bir insanı sıra dışı bir duruma düşürme” filmlerinin atalarından 39 Basamak; büyük usta Alfred Hitchcock‘un 1935 tarihli, kendi deyimiyle film yapmayı öğrendikten sonra çektiği ikinci işi.

Richard Hannay yaşanan bir kargaşanın ardından tanımadığı bir kadını evine alır. Gece bitmeden kadın öldürülür ve cinayet üzerine kalır. Hem suçsuzluğunu ispat etmek hem de uluslararası bir komployu ortaya çıkarmak zorunda kalan bu sıradan adam kendini birden yollarda bulur.

Robert Donat and Madeleine Carroll in The 39 Steps

İskoç yazar John Buchan‘ın aynı adlı romanından uyarlanan film; ışık, gölge ve açı dersi gibi. Gerilim dozu yüksek, bugünden bakınca bile merak uyandırıcı bir öykü aynı zamanda. Robert Donat‘ın oradan oraya sürüklenirken masum-seksi haliyle kadınlar üzerinde bıraktığı etki ve sistemin o yıllar da dahil her zaman kokuşmuş oluşu gibi üzerine bolca konuşulabilecek detaylar var. Evde iyi bir film akşamı yaşamak için bire bir.

6

Özel Seçenekler: Sinema: Alfred Hitchcock Madam Tussaud Müzesi’ndeki Chamber of Horrors‘dan başlayan bir Hitchcock röportajı. Yönetmenin kariyerini ilk günlerinden itibaren kendi ağzından dinleme şansı veren söyleşi boyunca Hitchcock‘un kişiliği ile ilgili bir çok ipucu yakalamak mümkün. (38’34”) Ekte ve filmde Türkçe altyazı mevcut.

39basamak39 Basamak (The 39 Steps)

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Senaryo: John Buchan (roman), Charles Bennett (adaptasyon), Ian Hay (diyalog)

Oyuncular: Robert Donat, Madeleine Carroll

1935 / BK / 86 dk.

Şirket: As Sanat (Tepe)

İlginizi çekebilir...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et