BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Ev Sineması köşemizde bu hafta Özcan Deniz’in son filmi Sevimli Tehlikeli, Johnny Depp’li İngiliz komedisi Üçkağıtçı Mortdecai, Başka Sinema Seçkisi’nden Çöldeki İzler ve Julianne Moore’a beklenen Oscar’ı getiren Unutma Beni var. Herkese iyi seyirler.

DVD

Ev Sineması: Sevimli Tehlikeli, Üçkağıtçı Mortdecai, Çöldeki İzler, Unutma Beni

Ev Sineması köşemizde bu hafta Özcan Deniz’in son filmi Sevimli Tehlikeli, Johnny Depp’li İngiliz komedisi Üçkağıtçı Mortdecai, Başka Sinema Seçkisi’nden Çöldeki İzler ve Julianne Moore’a beklenen Oscar’ı getiren Unutma Beni var. Herkese iyi seyirler.

504357130_1280x720

Ev Sineması köşemizde bu hafta Özcan Deniz’in son filmi Sevimli Tehlikeli, Johnny Depp’li İngiliz komedisi Üçkağıtçı Mortdecai, Başka Sinema Seçkisi’nden Çöldeki İzler ve Julianne Moore’a beklenen Oscar’ı getiren Unutma Beni var. Herkese iyi seyirler.

serkan-cellik Serkan Çellik

SEVİMLİ TEHLİKELİ

Zarok çocuk yaşta, babası bildiği adamın zoruyla bir bebek kaçırır ve bu olayın vicdanına verdiği azaptan bir daha kurtulamaz. Zeliş ise; anne sevgisini hiç tatmamış, gaddar babasının sokağa çıkmasına izin vermediği, prensesler gibi büyütülmüş altın kafeste bir kuştur. Bir gün yolları kesişir ve Zeliş ilk görüşte aşık olur.

sevimli

Özcan Deniz’in yönettiği dördüncü film Sevimli Tehlikeli, yüksek tempolu ve enerjik bir aşk masalı. Beyaz atlı prensini bekleyen mutsuz bir genç kızın tüm yaşamının yalanlar üzerine kurulu olduğunu anlamasıyla gelişen olaylar, Hint filmleri tadı veren müzikler eşliğinde abartılı beden dilleriyle anlatılmış. Başrol oyuncularının kimyası tutmuş ve finalde ağlamamak çok zor.

sevimlitehlikeli

Özel Seçenekler: Filmden Notlar (3’50″) Özcan Deniz‘in anlatımıyla şekillenmiş bir yapım belgeseli. Kamera Arkası (48’34”) görüntüleri sette yaşananlara şahit olmamızı sağlıyor ve epey eğlenceli. Ayrıca fotoğraf galerisi, filmin fragmanı ve Tut Kalbimi şarkısının video klibi (2’55″) mevcut.

eaa0a77f-9445-49d7-b101-4a1c50cc9453Yönetmen: Özcan Deniz

Senaryo: Özcan Deniz

Oyuncular: Şükrü Özyıldız, Ayça Ayşin Turan

2014 / Türkiye / 109 dk.

Şirket: As Sanat (Avşar Film)

 

ÜÇKAĞITÇI MORTDECAI

Sanat simsarı, başarılı bir eskrimci, iyi bir nişancı, sevilen ve sayılan biri:  Lord Charlie Mordecai. Ya da değil, büyük ihtimalle sahtekar ve karısının dediği gibi “bıyık bırakarak genç görünmeye çalışan” bir üçkağıtçı. Ne var ki MI5 kayıp bir Goya tablosu için ondan yardım istiyor ve şenlik başlıyor.

mortdecai

90’lı yılların en meşhur senaristlerinden David Koepp aralıklarla kamera arkasına geçmeyi sürdürüyor. İlk kez kendi yazmadığı bir senaryoyu çeken yönetmen, on bir yıl sonra yeniden Johnny Depp‘le çalışmış. İngiliz mizahı sevenlerin hoşuna gidecek, enerjik ve yüksek tempolu bir iş var karşımızda.

Sarışın Depp, soğuk Gwyneth Paltrow, şaşkın Ewan McGregor, sert Paul Bettany ve rahatlıkla Wes Anderson sinemasında konumlanabilecek; fizik kurallarını yok sayan kıtalararası bir senaryo. Ülkemizde vizyona girmeden ev sinemasına gelen 60 milyon dolarlık şamatası bol yapımı kaçırmayın.

Özel Seçenekler: Televizyon spotları, fragmanlar, fotoğraf galerisi; Türkçe dublaj, menü ve altyazı mevcut.

mortdecaiÜçkağıtçı Mortdecai (Mortdecai)

Yönetmen: David Koepp

Senaryo: Eric Aronson, Kyril Bonfiglioli (roman)

Oyuncular: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor

2015 / BK-ABD / 107 dk.

Şirket: Bir Film (The Moments Entertainment)

 

ÇÖLDEKİ İZLER

Babası Kalahari çölünü 1935 senesinde geçmiş bir genç kız, Batı Avustralya çöllerinden Hint Okyanusu’na uzanan 3000 kilometrelik yolu tek başına yürümeye niyetlenir ve 9 nisan 1977’de yola çıkar. Yanında dört deve ve köpeği vardır.

track

İçinizdeki maceraperesti ayaklandıran, büyük şehirlerden kalkıp gitme ihtiyacı hissettiren, zamanın hızla geçtiğini ve belki de bu kadar büyük bir macera yaşamak için fazla vaktiniz kalmadığını düşündürerek içinize buruk bir hüzün salan, etkileyici bir film Çöldeki İzler. Mia Wasikowska’nın başarıyla canlandırdığı Robyn Davidson, yolculuğu National Geographic Dergisi’nin dikkatini çekince yürüyüşünden anıları Tracks adını verdiği kitapta anlatmıştı. Film de bu eserden yola çıkarak unutulmaz bir macera sunuyor.

Özel Seçenekler: Başka Sinema Seçkisi’nin 55 numaralı diski alıştığımız karton kutuda geliyor. Türkçe menü, altyazı, fragmanlar ve fotoğraf galerisi mevcut.

çöldekiizlerÇöldeki İzler (Tracks)

Yönetmen: John Curran

Senaryo: Marion Nelson, Robyn Davidson (kitap)

Oyuncular: Mia Wasikowska, Adam Driver, Lily Pearl

2013 / Avustralya / 108 dk.

Şirket: Bir Film (Kurmaca Film)

 

UNUTMA BENİ

Columbia Üniversitesi Dilbilimi Profesörü Alice Howland genç yaşta Alzheimer hastalığına yakalanır.

Unutma Beni’nin konusu kısaca böyle. Onu önceki Alzheimer senaryolarından ayıransa hasta ve birinci derece yakınlarının bilim insanı oluşları, hastalığın genetik geçişli nadir bir form oluşu ve çocukları da etkilemesi.

stillalice

Senarist-yönetmen ikili Glatzer ve Westmoreland’i Quinceanera ile tanımış, son olarak Robin Hood’un Son Macerası’yla izlemiştik. Julianne Moore’a uzun zamandır hak ettiği Oscar ödülünü kazandıran yapımın öne çıkan diğer ismi, yine yakın zamanda yardımcı kadın oyuncu olarak Juliette Binoche ile izlediğimiz Kristen Stewart. Aktrisin kötü filmlerde başrolde olmak yerine, önemli işlerde küçük rollerle kariyerini ilerletiyor oluşu takdir edilesi.

Özel Seçenekler: Filmin fragmanı, fotoğraf galerisi; Türkçe dublaj, menü ve altyazı mevcut.

stillUnutma Beni (Still Alice)

Yönetmen: Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Senaryo: Lisa Genova (roman), Richard Glatzer, Wash Westmoreland

Oyuncular: Julianne Moore, Kate Bosworth, Alec Baldwin

2014 / BK-Fransa / 101 dk.

Şirket: Bir Film (Memento Films)

İlginizi çekebilir...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et