BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

DVD

Ev Sineması: Hızlı ve Öfkeli 7, Son Umut, Pas ve Kemik

Bu hafta Ev Sineması köşesinde Türkiye’nin en çok en çok izlenen yabancı filmi Hızlı ve Öfkeli 7, Russell Crowe’un çektiği Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’lı Son Umut ve Deephan ile Altın Palmiye kazanan Jacques Audiard’ın en iyilerinden Pas ve Kemik var.

main_content_back

Bu hafta Ev Sineması köşesinde Türkiye’nin en çok izlenen yabancı filmi Hızlı ve Öfkeli 7, Russell Crowe’un çektiği Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’lı Son Umut ve Dheepan ile Altın Palmiye kazanan Jacques Audiard’ın en iyilerinden Pas ve Kemik var.

serkan-cellik Serkan Çellik

HIZLI VE ÖFKELİ 7

Bir Hızlı ve Öfkeli filminden ne beklersiniz? Hızlı otomobiller, öfkeli erkekler, bitmek bilmeyen yarış sahneleri, güzel kadınlar, ailesini korumaya çalışanlar, kanunları uygulamaya çalışanlar, kendi çıkarları için çalışanlar, patlamalar, zıplamalar, bire bir dövüş koreografileri, yüksek ses, adrenalin, Vin Diesel, Paul Walker, belki biraz Michelle Rodriguez ve Dwayne Johnson… Hepsi bir arada, yedinci filmde karşınızda. Yetmezse; Jason Statham, Kurt Russell ve serinin başına gelmiş en yetenekli yönetmen James Wan da var. Los Angeles’dan Tokyo’ya, Kaliforniya’dan Abu Dhabi’ye dünya turu da cabası.

11

Ev sinema sisteminizin olanaklarını sonuna dek kullanacak harika bir ses bandı ve adrenalin dolu öyküsüyle Titanik’i geçerek 1989’dan bu yana Türkiye’de en çok bilet kestirmiş yabancı film unvanını alan Hızlı ve Öfkeli 7 hayranlarını bekliyor.

Özel Seçenekler: Standart yapım belgeseli Başlangıç Çizgisine Dönüş (11’42”) Türkçe altyazıyla geliyor. Film Türkçe DD 5.1 seçeneğiyle izlenebiliyor. Ayrıca kutudan iki adet kartpostal çıkması hayranları sevindirecektir.

2Hızlı ve Öfkeli 7 (Furious Seven)

Yönetmen: James Wan

Senaryo: Chris Morgan, Gary Scott Thompson (karakterler)

Oyuncular: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson

2015 / ABD-Japonya / 132 dk.

Şirket: As Sanat (Universal)

SON UMUT

Yıl 1919. Çanakkale Savaşı’ndan dört yıl sonra, cephede üç oğlunu kaybetmiş Avustralyalı çiftçi Connor, eşinin intiharı üzerine bölgeye gitmeye karar verir. Amacı çocuklarının kemiklerini ülkesine getirip karısının yanına, kutsal topraklarına gömmektir. İstanbul’a ulaşır ancak Çanakkale’ye girmek için İngiliz askerinden izin alamaz. Çok geçmeden tanıştığı iki Türk askeri ona yolculuğunda yardımcı olmaya karar verir.

15

Gerçek bir mektuptan senaryolaştırılan film, Oscar’lı aktör Russell Crowe’un ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi. Son Umut, yapım aşamasından bu yana Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’ın oyuncu kadrosunda olduğunun bildirilmesi ve Crowe’un Türkiye sevgisiyle gündemdeydi. Sonuçta ortaya Çanakkale Savaşı’nın acılarıyla değişen hayatların anlatıldığı epik bir film çıktı. Çatışma sahnelerinin dramatik öğelerle dengelendiği yapımda sürenin su gibi akıp geçtiğini ve seyir zevkinin yüksek olduğunu belirtmek gerek. Son dönemin yükselen yıldızı Jai Courtney ise filmin en güzel sürprizi.

14

Özel Seçenekler: Türkçe menü, dublaj, altyazı ve kamera arkası belgeseli (18’11”)

1Son Umut (The Water Diviner)

Yönetmen: Russell Crowe

Senaryo: Andrew Knight, Andrew Anastasios

Oyuncular: Russell Crowe, Olga Kurylenko, Jai Courtney

2014 / Avustralya-ABD-Türkiye / 107 dk.

Şirket: As Sanat (NuLook)

PAS VE KEMİK

Pas ve Kemik kahramanlarının başına yığınla kötü şey gelen umut dolu bir film. Öyle ki Stéphanie barda dayak yedikten sonra melek gibi bir adamla tanışıyor, bacaklarını kaybettikten sonra ise aşkı buluyor. Ali vücuduna yara aldıkça para kazanıyor hatta elini kırdıktan sonra eskisinden daha güçlü olup yarışmalarda galip geliyor. Küçük çocuğun başına gelen korkunç olay bile Ali ve Stéphanie’nin tam anlamıyla bir araya gelmesine vesile oluyor, Ali ilk kez o zaman “seni seviyorum” diyor. Yönetmen güneşi umut ışığı olarak kullanıp karakterlerinin ardından, önünden, yüzünden eksik etmiyor.

pasvekemik6

Pas ve Kemik’te Jacques Audiard pürüzsüz bir iş çıkarmış: Kamera hareketleri o denli doğal ve akıcı ki; sanki hiç planlanmamış, üzerine düşünülmemiş. Gerçek hayat oracıkta yaşanırken, elinde kamerayla yanlarına yaklaşıp tanıklık etmiş gibi. Ne çerçeve derdine düşmüş ne estetik görünme adına taklalar atmış. Herkesin birbirine benzediği zamanlarda sinema âşıklarının kalp atışlarını hızlandırabilecek bir sanat eseri bu.

pasvekemik2

Özel Seçenekler: Türkçe altyazı, filmin fragmanı ve fotoğraf galerisi.

pasPas ve Kemik (De rouille et d’os)

Yönetmen: Jacques Audiard

Senaryo: Jacques Audiard, Thomas Bidegain

Oyuncular: Marion Cotillard, Matthias Schoenaerts, Armand Verdure, Céline Sallette

Yapım: 2012 / Fransa – Belçika / 117 dk.

Şirket: Bir Film (Mars Cinema Group)

İlginizi çekebilir...

Vizyon

Alex Garland bize, çok da olası görünmeyen bir iç savaş filmi sunarken aslında zeminini sağlam bir temele oturtuyor.

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et