BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Parts & Labor 2002’de New York’ta kurulmuş Amerikalı bir noise/math-rock grubu. Grubun liderleri iki kurucu üye Dan Friel (gitar, klavye ve vokal) ile B.J. Warshaw (bas ve vokal). Bunların yanında gruba yıllarca farklı davulcular eşlik ettikten sonra en son 2007’de Joe Wong katılmış ve üçlü tamamlanmış.

Müzik

Aç sesini ve dinle! : Parts & Labor’dan Constant Future

Parts & Labor 2002’de New York’ta kurulmuş Amerikalı bir noise/math-rock grubu. Grubun liderleri iki kurucu üye Dan Friel (gitar, klavye ve vokal) ile B.J. Warshaw (bas ve vokal). Bunların yanında gruba yıllarca farklı davulcular eşlik ettikten sonra en son 2007’de Joe Wong katılmış ve üçlü tamamlanmış.

Parts & Labor 2002’de New York’ta kurulmuş Amerikalı bir noise/math-rock grubu. Grubun liderleri iki kurucu üye Dan Friel (gitar, klavye ve vokal) ile B.J. Warshaw (bas ve vokal). Bunların yanında gruba yıllarca farklı davulcular eşlik ettikten sonra en son 2007’de Joe Wong katılmış ve üçlü tamamlanmış. Bugüne kadar beş albüm çıkaran grubun son albümü Constant Future bu yılın Mart ayında piyasaya sürülmüş. Albüm yazısı için biraz gecikmiş gibi görünmekle beraber yeni keşfettiğim bu grubu sizlerin dikkatine sunmaktan kendimi alamadım.

  Burak İşyar

Parts & Labor’u diğer noise gruplarından ayıran en önemli özellik melodi. Şarkılar genelde hep aynı yapıda: iç gıcıklayıcı gitar veya synth girişleri, sert ve hızlı davul ve bas vuruşları, distortion gitarlar ve synthler ve bol gürültü. Ve benzerleri New York noise gruplarına oranla çok daha akılda kalıcı melodiler. Bunun yanında benim dikkatimi çeken bir diğer farklılık ise yoğun klavye kullanımı. Bazı şarkılarda gürültü distortion synthler ile sağlanırken bazen gitardan synth ya da synthlerden gitar sesi çıkıyormuş gibi hissediyor dinleyen. Ancak yoğun synth kullanımı müziği kesinlikle elektronik yapmıyor.

Albümde vokallere şarkısına göre bazen Friel bazen de Warshaw katkıda bulunuyor. Ancak vokaller ve sözler pek de güçlü değil bence. Örneğin geçtiğimiz günlerde bahsettiğimiz Wild Flag’deki her şarkıda değişen vokal ikilisinin yarattığı etkiyi bende yaratamadı Parts & Labor’ın vokalistleri.

Constant Future albümü fütüristik klavye üzerine ağır ritim tok davul sesi ile başlıyor ve ardından hızlanan davul ve baslar, çapraz gitar-synth soloları ve sonlara doğru post-punk bas solosu ile ilk şarkı Fake Names tamamlanıyor. Sıradaki Outnumbered bence albümün en başarılı ve Parts & Labor’un müziğini en iyi anlatan şarkı. Klavye girişi üzerine distortion gitar, bir anda çok hızlı tempoda giriş yapan (adeta sağanak şeklinde yağan) davul ve bas, arka planda kesik kesik ritim gitar pasajları ve iç gıcıklayan synth soloları. Benzer soloları A Thousand Roads’da da görüyoruz.

Rest düşük tempo bas altyapısıyla ve oldukça akılda kalıcı melodik soloları ile albümün öne çıkan parçalarından. Pure Annihilation’da da benzer bir bas altyapı ve pop melodisi bulunuyor. Biraz minimalist sounddaki Skin and Bones’un da dahil olduğu albümün ortasındaki üç şarkı biraz tempoyu düşürüyor. Bu şarkıdaki elektronik yapı ardından gelen Echo Chamber’da yoğun gitarlara geçiş yapıyor. Nakaratlarda sesin alçalıp hemen ardından yükselen volümdeki müzik şarkıya güzel bir hava vermiş.

Albümün en kısa şarkısı Bright Eyes (2:18) ile ağır tempo başlangıcı sonrası kopan kapanış şarkısı Never Changer sağanak şeklinde yağan davul vuruşları ve gitarları ile klasik noise rock parçaları.

Biraz deneysel havası da olan gürültülü ama melodik bir albüm yapmış Parts & Labor. En beğendiğim şarkılar Outnumbered, Rest, Echo Chamber ve Never Changer. Farklı bir şey dinlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Ama açın kulaklığın sesini sonuna kadar ve öyle dinleyin!

İlginizi çekebilir...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et