BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Ahleuchatistas 2003 yılında kurulmuş Amerikalı bir rock grubu. Gitar, bas gitar ve davul üçlüsünden oluşan grubun yaptığı müziği enstrümental math rock olarak tanımlayabiliriz. Şu ana kadar piyasaya beş albüm sürmüş olan Ahleuchatistas'ın biraz eski olmakla birlikte en başarılı bulduğum çalışmalarından birisi 2004 yapımı olan ikinci albümleri The Same and The Other. Albüm daha sonra beş yeni parçayla yeni plak şirketleri Tzadik tarafından 2008 yılında tekrar piyasaya sürülmüş.

Müzik

Deneysel ve kompleks rock (Ahleuchatistas – The Same and The Other)

Ahleuchatistas 2003 yılında kurulmuş Amerikalı bir rock grubu. Gitar, bas gitar ve davul üçlüsünden oluşan grubun yaptığı müziği enstrümental math rock olarak tanımlayabiliriz. Şu ana kadar piyasaya beş albüm sürmüş olan Ahleuchatistas’ın biraz eski olmakla birlikte en başarılı bulduğum çalışmalarından birisi 2004 yapımı olan ikinci albümleri The Same and The Other. Albüm daha sonra beş yeni parçayla yeni plak şirketleri Tzadik tarafından 2008 yılında tekrar piyasaya sürülmüş.

Ahleuchatistas 2003 yılında kurulmuş Amerikalı bir rock grubu. Gitar, bas gitar ve davul üçlüsünden oluşan grubun yaptığı müziği enstrümental math rock olarak tanımlayabiliriz. Şu ana kadar piyasaya beş albüm sürmüş olan Ahleuchatistas‘ın biraz eski olmakla birlikte en başarılı bulduğum çalışmalarından birisi 2004 yapımı olan ikinci albümleri The Same and The Other. Albüm daha sonra beş yeni parçayla yeni plak şirketleri Tzadik tarafından 2008 yılında tekrar piyasaya sürülmüş.

Burak İşyar

Son zamanlarda daha bir ilgimi çeken deneysel, enstrümantal ve gürültülü gruplara benzer bir müzikal yapısı var Ahleuchatistas‘ın: oldukça teknik ve kompleks bir yapıya sahip math-rock ve noise-rock karışımı bir müzik yapıyorlar. Ayrıca oldukça politik bir grup olan Ahleuchatistas bunu albüm kapaklarında gösteriyor.

Albümde yaklaşık üçer dakikadan oluşan 12 enstrümantal şarkı var ve bunlar toplam yarım saat içinde bitiyor. Grup bir şekilde gereksiz bulduğu tekrarlardan kaçınmış ve oldukça yoğun bir anlatımla parçaları bu kısacık süreye ardarda sıralamış.

Albümün sounduna ani tempo değişiklikleri, akortsuz ama melodik gitar pasajları, baskın bas vuruşları ve aksak davul ritimleri hakim. Gitarlarda distortion pek kullanılmıyor, bu da daha temiz bir sounda sahip olmalarını sağlıyor. Besteler punk ağırlıklı ama yer yer rock müzik perdesi altında caz yapıyor gibiler.

Bu tarz çok deneysel çalışmalara hiç bir yorum gelmemesi nedeniyle “yine (yakın arkadaşlarım dahil) hiç kimsenin dinlemeyeceği bir grup hakkında yazıyorum sanırım” diye düşünmekle beraber, belli bir çaba gerektiren Ahleuchatistas‘ın müziğini beğenenlerin çok beğeneceğini düşünüyorum. En beğendiğim parçalar ise Imperceptibility, Lee Kyang Hae, RPG3 ve The Day The Earth Stood Still.

İlginizi çekebilir...

Basın Bülteni

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali dopdolu programıyla sürerken film ekipleri de gösterim sonrası seyirciyle buluşup soruları cevaplamaya başladı.

Basın Bülteni

12 Ekim’e kadar sürecek sinema coşkusu başladı. Festival, coşku dolu bir açılış töreniyle sinemaseverleri ve Antalyalılar’ı selamladı. “Hikâyemiz Birlikte” diyen festival; bir hafta boyunca...

Basın Bülteni

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali özlenen manzarayı tekrar yaşatmaya başladı; festivalin ilk gününde filmler beyazperdeye yansırken salonları dolduran seyirciler, film ekipleriyle de...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et