BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Vokaller eski albümlere oranla daha az, ki benim görüşüm (Scraps Of Tape özelinde) olmaması yönünde çünkü enstümental parçalarda bence çok daha başarılılar. Resident Flux’ta vokallerde daha çok konuk sanatçılar var: bunların arasından özellikle post-metal soundundaki Memory Tricks’te Cecilia Nordlund'un katkısı oldukça etkileyici.

Müzik

İsveçli post-rockçılardan dördüncü albüm: Resident Flux / Scraps Of Tape

Vokaller eski albümlere oranla daha az, ki benim görüşüm (Scraps Of Tape özelinde) olmaması yönünde çünkü enstümental parçalarda bence çok daha başarılılar. Resident Flux’ta vokallerde daha çok konuk sanatçılar var: bunların arasından özellikle post-metal soundundaki Memory Tricks’te Cecilia Nordlund’un katkısı oldukça etkileyici.

Scraps Of Tape Malmö’de 2001 yılında beş İsveçli’nin kurduğu bir post-rock grubu. Uzun enstrümental parçalar arasına yer yer vokaller de katan grubun müziği post-rock ile math-rock arasında gidip geliyor. Gitarlarda Johan Gustavsson, Marcus Nilsson ve Jerker Kaj (aynı zamanda synth), basta Kenneth Jansson ve davulda Fredrik Gillhagen’dan oluşan grup Ekim 2011’de Resident Flux isimli dördüncü albümünü piyasaya sürdü.

 Burak İşyar

Scraps Of Tape benim yeni keşfettiğim bir grup. Post-rock hakkında internette bazı yazılar ararken karşıma çıkan sayfadan bütün albümlerini dinleme fırsatı buldum; ve çok çok beğendim. İlk izlenim: sert ancak bir o kadar da melodik. Enstrümental şarkılar oldukça akılda kalıcı gitar melodileri etrafına kurulmuş. Solo ve ritim gitarlar yer yer daha çılgın ve daha sert bölümlerin arasında ritmi düşüren güzel pasajlar oluşturuyor. Açılış parçası Hall Tjeften ve Mournlight bunlara en güzel örnekler.

Genel olarak distortion ritim gitarlarının üzerine oldukça temiz solo gitar melodileri, uzaklardan gelen karanlık bas vuruşları, kendinden geçmiş davul ritimleri ile dolu bir albüm Resident Flux; ancak daha öncekilere oranla daha az heavy bir sounda sahip. Örneğin ilk albümlerdeki saldırganlık burada yok gibi. Ancak bu son albüm diğerlerine oranla bence daha etkileyici. Ayrıca bir hızlı bir yavaş tempo, bir enstrümental bir vokalli şarkı şekinde geçişler bulunuyor; bu da bazı post-rock albümlerinde karşılaştığımız (hep aynı şarkıymış havasını veren) sıradanlıktan kurtarıyor albümü.

Vokaller eski albümlere oranla daha az, ki benim görüşüm (Scraps Of Tape özelinde) olmaması yönünde çünkü enstümental parçalarda bence çok daha başarılılar. Resident Flux’ta vokallerde daha çok konuk sanatçılar var: bunların arasından özellikle post-metal soundundaki Memory Tricks’te Cecilia Nordlund‘un katkısı oldukça etkileyici.

Albümde en beğendiğim şarkılar Hall Tjeften, Wieldless (bu hızlı tempolu şarkı ardından gelen TV Crown’a belli-belirsiz yumuşak bir geçiş yapıyor), Mournlight ve The Memory Tricks. Scraps Of Tape şu anda Avrupa’da turnede ancak henüz İstanbul’a gelmek gibi bir planları gözükmüyor.

Diskografi:

Read Between The Lines At All Times (2004)
This Is A Copy Is This A Copy (2007)
Grand Letdown (2009)
Resident Flux (2011)

Şarkı listesi:

1. Hall Tjeften 4:31
2. Flera Meter Kort (vokal: Mattias Alkberg) 3:05
3. Wieldless 4:57
4. TV Crown 5:37
5. Mournlight 6:00
6. A Feast of Snakes (vokal: Mizuki Ida) 3:48
7. The Memory Tricks (vokal: Cecilia Nordlund) 3:43
8. Revelation Ghost 6:26

İlginizi çekebilir...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et