BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

1974 yılında, muhtemelen yazarının sermayesiyle basılan kitabın amacı, kapaktaki altbaşlığı oluşturan “Ölüm Son Değildir” argümanını kanıtlamak.

Kitap

Ölüm Son Değildir : Sentez – Yusuf Mirdoğan

1974 yılında, muhtemelen yazarının sermayesiyle basılan kitabın amacı, kapaktaki altbaşlığı oluşturan “Ölüm Son Değildir” argümanını kanıtlamak.

sentez

“Bu küçük kitap yaklaşık sekiz yılda kendine geldi. Fakat sekiz yıllık çaba boşa gitmedi ve insan hayatının ölümle son bulmayıp, devamlı olduğunun kesin kanıtları meydana çıkmış oldu…”

1974 yılında, muhtemelen yazarının sermayesiyle basılan kitabın amacı, kapaktaki altbaşlığı oluşturan “Ölüm Son Değildir” argümanını kanıtlamak. Yazar bunu yapmak için 240 sayfa boyunca bize bilimsel ya da öznel bazı doğruları sıralıyor, ardından bunlardan sonuçlar, formüller (Zeka+bilgi=Uzun yusuf-mirdoganÖmür gibi), bir düzen buluyor. Onun “keşfedip dünyaya duyurduğu” bu kanıtların ayan beyan olduğundan ve okur tarafından da görüleceğinden emin elbette. Ancak bu Rorschach kartlarında herkesin aynı şeyi görmesini beklemek gibi bir şey. Mirdoğan ile ilgili en ilginç noktayı ise sona sakladım. Nasıl ki “Macellan ve Galileo aynı kişiler”; kendisinin ünlü Fransız matematikçi, fizikçi, düşünür Blaise Pascal’ın reenkarnesi olarak gören Mirdoğan kitabın kapağına eş-yazar olarak onun da adını taşımaktan geri durmamış. “Bu neyin kafası böyle?” dedirten kitabı okurken Oliver Sacks’ın vaka-i acayiplerinden biriyle karşı karşıyaymış hissine kapılıyorsunuz.

İlginizi çekebilir...

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et