BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Her dönemin yıldızları farklıdır. Kiminin dönemi uzun sürer, kimininki kısa. Bu yıl çok beğenilen bir yıldız bakmışsınız birkaç yıl içinde kaybolmuş ya da birkaç yıl öncesine kadar adını bile duymadığınız bir oyuncu çıkmış pırıltılı bir yıldız olmuş.

Liste

1956 Yılının En Beğenilen Yıldızları

Her dönemin yıldızları farklıdır. Kiminin dönemi uzun sürer, kimininki kısa. Bu yıl çok beğenilen bir yıldız bakmışsınız birkaç yıl içinde kaybolmuş ya da birkaç yıl öncesine kadar adını bile duymadığınız bir oyuncu çıkmış pırıltılı bir yıldız olmuş.

cinemascopeGregory_Peck

50’li yıllarda çıkmış sinema dergisi Cinemascope yaptığı bir anketle 1956 yılının en beğenilen oyuncularını sormuştu okuyucularına. İşte o sonuçlar…

sisko-ninja Ege Görgün (Landlord)

Her dönemin yıldızları farklıdır. Kiminin dönemi uzun sürer, kimininki kısa. Bu yıl çok beğenilen bir yıldız bakmışsınız birkaç yıl içinde kaybolmuş ya da birkaç yıl öncesine kadar adını bile duymadığınız bir oyuncu çıkmış pırıltılı bir yıldız olmuş. 50’li yılların gözde sinema dergisi Cinemascope’un 1956 yılı için yaptığı anket bu söylediklerimizi kanıtlar nitelikte adeta. Şimdi  bakalım en beğenilen 10 erkek oyuncu hangileriymiş:

james-deanJames Dean
Marlon Brando
Gregory Peck
William Holden
Glenn Ford
Burt Lancaster
Tony Curtis
Gary Cooper
Cary Grant
Rock Hudson

Okuyucuların yalnızca 3 filmde boy gösteren ve 2 sene öncesine kadar adını duymadıkları James Dean’i listenin tepesine oturtmasının nedeni elbette onun 1955’teki trajik ölümüydü. Yakışıklığının yanı sıra, kötü talihiydi Dean’i ilah yapan.

İkinci sıradaki Brando başrol oynamaya başlayalı daha 6 sene olmuştu ama efsanesinin temel taşları olan İhtiras Tramvayı, Viva Zapata, Rıhtımlar Üzerinde ve Desiree gibi filmlerini çekmişti.

Görüldüğü gibi listenin tepesi Gary Cooper, Cary Grant, Gregory Peck, William Holden ve Glenn Ford daha yıllanmış yıldızlara değil iki “karizmatik” yakışıklıya kalıyordu. Listede yer alan Tony Curtis ve Rock Hudson gibi isimlerde giderek daha popüler olmaya namzet isimler olarak dikkati çekiyorlar. Burt Lancaster’ın ise Holden ve Ford gibi isimlerin arkasından gelmesi ise anketin en şaşırtıcı sonucu gibi görülüyor.

Peki kadın yıldızlarda nasıl bir sonuç çıkmış ortaya bir de ona bakalım:

MarilynElizabeth Taylor
Marilyn Monroe
Audrey Hepburn
Jennifer Jones
Gina Lollabrigida
Grace Kelly
Ava Gardner
Sophia Loren
Ingrid Bergman
Pier Angeli

Taylor’un Monroe’yu geride bırakması herhalde asaletin şuhluğa zaferi olarak tanımlanabilir. Ama listede – adi bırakın Jayne Mansfield ve Kim Novak’ı onlar kariyerlerinin başlarındaydılar daha – , Brigitte Bardot’nun  yer almamasına nasıl bir açıklama getirebiliriz. Avrupalı olması mı?

Aktristler listesi bir dönemin kapanmaya yüz tuttuğunu gösteriyor yine de, çünkü Rita Hayworth, Bette Davis, Katherine Hepburn, Greer Garson, Olivia De Haviland gibi emektarlar kariyerleri halen devam etse de anılmıyorlar ilk 10 içinde. Bu aynı zamanda bayanlar cenahında rekabetin çok daha yoğun olduğunun bir göstergesi.

İlginizi çekebilir...

Vizyon

Alex Garland bize, çok da olası görünmeyen bir iç savaş filmi sunarken aslında zeminini sağlam bir temele oturtuyor.

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et