BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

Öne Çıkanlar

Polisiyenin doyumsuz tadı… (Anthony Zimmer)

Anthony Zimmerlandlord

İyi bir polisiye romandan alacağınız bütün keyfi, hatta daha fazlasını size sunan Anthony Zimmer temposuyla sizi nefessiz bırakacak. (21 Kasım 2005)

Herkes sevmez polisiye romanları. Çoğu basit üsluplu bulduğundan sevmez ama bilmezler ki polisiye romanların sırrı bu basitlikte gizlidir. Bu basitlik okurun dikkatinin ve enerjisinin başka yöne kaymayacağı bir ortam oluşturur. Yalnızca hikayeye, karakterlere, iyi bir polisiye ise, üsluptaki basitliğin zerresini taşımayan entrikaya yoğunlaşırsınız yalnızca. Dik bir yokuştan aşağı koşar gibi okursunuz iyi bir polisiyeyi, yokuş bitip yol düzleşene kadar duramazsınız.

Polisiye romanlardan açtım lafı. Çünkü Anthony Zimmer adlı film elinize yapışan kaliteli bir polisiye romandan çok da farklı değil. Film izlerken Agatha Christie, Ruth Rendell ve Hitchcock’un doyumsuz tadı geliyor damağınıza zaman zaman. Çok yaratıcı değil belki hikaye ama o kadar güzel anlatılmış ki, ancak filmi ikinci kez seyrettiğinizde yakalayabileceğiniz bir sürü ayrıntı serpiştirilmiş hikayeye. Filmin temposuna kapılmamanız mümkün değil. O kapılışın ardından ufak tefek aksaklıkları bile görmeye bile vaktiniz olmuyor. Anthony Zimmer belki bir Olağan Şüpheliler değil ama yine de çoğunluğu ketenpereye getirebilecek bir sürprizli finale sahip.

Filmin sizi kolayca içine almasında yukarıdaki künyede yer alan oyuncuların hepsinin birinci sınıf bir oyunculuk çıkarmalarının önemli bir etkisi de var tabi. Sophie Marceau’nun yaşına meydan okuyan güzelliği ve seksapelini de dile getirmek gerekiyor. Bir noktadan sonra rolü değişse de, Marceau’nun başlardaki “Femme Fatale” hali sinema tarihine geçecek hoşlukta.

Anthony Zimmer /Sophie Marceau

Filmin konusundan söz etmek gerekirse… Kara para aklama ve işlerini legalize etme konusunda dünya çapında üne sahip bir suçludur Anthony Zimmer. Bir dizi ameliyatla yüzünü ve sesini değiştirip ortadan kaybolan Zimmer’ın peşinde yalnızca polis değil, Rus mafyası da vardır. Bütün gözler Zimmer’ın sevgilisi Chiera’nın üzerindedir. Chiera onları yanıltmak için rastgele birini seçip onunla tatile çıkar. Filmin kahramanı da zaten bilmediği korkunç bir tuzağın içine çekilen bu sıradan adamdır. Çünkü Rus mafyası, Zimmer sandığı bu adamı öldürmeye kararlıdır.

Anthony Zimmer
Yön: Jerome Salle
Oyn: Sophie Marceau, Yvan Attal, Sami Frey

Film notu: 5/4
Seyir notu: 5/4.5

İlginizi çekebilir...

Vizyon

Alex Garland bize, çok da olası görünmeyen bir iç savaş filmi sunarken aslında zeminini sağlam bir temele oturtuyor.

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et