BİZİ TAKİP ET...

Sitede ara...

DVD

Ev Sineması: Jurassic World, Bir Varmış Bir Yokmuş, Onur

Ev Sineması köşesinde bu hafta büyük başarı kazanan devam filmi Jurassic World, İlksen Başarır-Mert Fırat birlikteliğinin yeni meyvesi Bir Varmış Bir Yokmuş ve LGBTİ sinemasına unutulmayacak bir halka ekleyen Onur (Pride) var.

jw

Ev Sineması köşesinde bu hafta büyük başarı kazanan devam filmi Jurassic World, İlksen Başarır-Mert Fırat birlikteliğinin yeni meyvesi Bir Varmış Bir Yokmuş ve LGBTİ sinemasına unutulmayacak bir halka ekleyen Onur (Pride) var.

serkan-cellik Serkan Çellik

JURASSIC WORLD

Jurassic Park’ın orijinal mekanına yeni bir eğlence dünyası kurulur ve Jurassic World adıyla işletilmeye başlanır. Dinozor görmenin günlük hayatın sıradan bir parçası haline geldiği zamanlarda ziyaretçilerin ilgisini kaybetmemek adına park yönetimi genetiği değiştirilmiş bir canavar yaratır.

Jurassic-World-Claire-Dearing-2

750 bin dolar bütçeli komedi Zaman Yolcuları’nın (Safety Not Guaranteed) ardından 150 milyon dolarlık dördüncü Jurassic filminin başına getirilen Colin Trevorrow; heyecanla komediyi harmanlayarak oldukça iyi bir işe imza atmış. Başrole neden Chris Pratt’i seçtiği sorusu da izlerken yanıtını buluyor: Jurassic World’ün tek amacı sizi diken üstünde tutmak değil. Karşımızda komik, romantik, eğlenceli ve akıcı bir hikaye var.

İlk filmden 22 yıl sonra, insanların artık dinozor gördüğü için heyecanlanmayacağını bilen ekip bu fikri hem senaryoya hem de filmlerinin yapısına yedirmiş. Jurassic World hayret verici derecede yeni görünen ve ilgi çekici bir yapım olmuş. Pratt başrolde çok iyi, Bryce Dallas Howard ile zıtlıklar üzerine kurulu uyumları birinci sınıf. Hem orijinal serinin hayranları hem de yeni kuşak izleyici için çok şey vaat ediyor.

6131-116934

1,6 milyar dolar hasılatla tüm zamanların dünya çapında en çok gelir getiren üçüncü filmi olma unvanına erişen Jurassic World’ün devam filminin yolda olduğunu ve yönetmenin sekizinci Star Wars filminin başına getirildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Özel Seçenekler: Chris & Colin Jurassic World’ü Üstleniyor (8’35”) adlı videoda yönetmen ve başrol oyuncusu birbirlerini televizyon programına konuk etmişçesine soruya boğuyor. Yedi adet çıkarılmış sahne (5’54”), Lego Jurassic World oyun tanıtımı, Türkçe dublaj ve altyazı seçenekleri diğer ekstralar arasında yer alıyor.

jurassicJurassic World

Yönetmen: Colin Trevorrow

Senaryo: Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly

Oyuncular: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard

2015 / ABD / 120 dk.

Şirket: As Sanat (Universal)

BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ

Anaokulu öğretmeni Nehir (Melisa Sözen), arkadaşının evinde kaldığı bir gece, yan dairede bestelenen şarkıya kulak misafiri olur. Kim bu duyguları yaşayan adam diye meraklanıp, müzisyen Ozan’a (Mert Fırat) ulaşır. Ne var ki yaşadığı travmalar Ozan’ı katılaştırmıştır ve Nehir de sürekli kıskançlık krizleri yaşamaktadır.

5

İlksen Başarır-Mert Fırat işbirliği Bir Varmış Bir Yokmuş ile sürüyor. Beşinci kez uzun metrajda birlikte çalışan sanatçılar, bu kez romantik bir filmle karşımızda. Modern bir ilişkiyi konu eden yapım, kentli bir kadın ve erkeğin yaşadıklarını anlatıyor. Fırat ve Sözen uyumlu ve inandırıcı bir çift olmuş. Gece kulüplerine, alkole ve sekse yer veren öykü; aşkın alından öpmekle ifade edildiği yerli yapımlarımızdan çok daha gerçekçi ve inandırıcı.

Özel Seçenekler: Filmin teaserı, fragmanı ve kamera arkası görüntüleri (15’42”).

8Bir Varmış Bir Yokmuş

Yönetmen: İlksen Başarır

Senaryo: İlksen Başarır, Mert Fırat

Oyuncular: Mert Fırat, Melisa Sözen, Hare Sürel

2015 / Türkiye / 100 dk.

Şirket: As Sanat (Kutu Film-Nulook)

ONUR

Hakları için mücadele eden LGBTİ bireyler, aynı mücadeleyi veren maden işçilerine destek olmaya karar verir. Önce kendi içlerinde kabul görmez bu fikir, sonra madenciler tarafından. Nihayetinde de polis ve medya belden aşağı vurur. Ancak tek gayeleri yardım etmek olduğundan yılmazlar ve engeller birer birer yıkılmaya başlar.

1999 tarihli başarısız Simpatico dışındaki tek filmi Onur ile “daha önce neredeydin” dedirten Matthew Warchus, LGBTİ sinemasına unutulmayacak bir halka eklemiş. Mücadeleyi, özgürlük arzusunu, hak arayışını ve otoriteye direnmeyi dört koldan anlatmış. Stephen Beresford’un senaryosu mükemmel bir dengeye sahip. Kalabalık sahneler arasına bireysel öyküler dozunda yerleştirilmiş. Aileye açılma, ileri yaşta cinsel yönelimini keşfetme, HIV, çekingenlik, liderlik gibi birçok konuda hedefi vuran cümleler kurulmuş.

maxresdefault

Onur birlik olmak üzerine coşkulu söylemlere sahip olmanın yanı sıra, günümüz siyasetindeki bazı işbirliklerinin kökenini anlatması açısından da değerli. Azınlıklar birbirlerine destek olursa neler kazanılabilir, iktidarın zorbalığına el ele tutuşarak nasıl karşı konulur bir kez daha gösterilmiş. İzleyene direnme gücü aşılayan, bir an bile aksamayan, dört dörtlük bir sinema deneyimi.

Özel Seçenekler: Başka Sinema Seçkisi’nin 60 numaralı diski olarak karşımıza çıkan Onur, özel karton kutuda geliyor. Diskte Türkçe altyazı, yapım belgeseli, çıkartılmış sahneler ve fotoğraf galerisi mevcut.

25
Onur (Pride)

Yönetmen: Matthew Warchus

Senaryo: Stephen Beresford

Oyuncular: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West

2014 / BK-Fransa / 115 dk.

Şirket: Bir Film

İlginizi çekebilir...

Vizyon

Alex Garland bize, çok da olası görünmeyen bir iç savaş filmi sunarken aslında zeminini sağlam bir temele oturtuyor.

Advertisement

tersninja.com (2008-2022)

  • Bizi takip et